Обележен Дан заштите природе у Парку природе "Голија"


Поводом обележавања Дана заштите природе (11.04.2019. године), Јавно предузеће "Србијашуме", заједно са Средњом шумарском школом из Краљева и сестринством манастира Градац спровело је акцију уређења манастирске порте, простора око манастира и стазе до локалитета Петровог крш.
Са пуно љубави и преданости сестринство манастира на челу са игуманијом Нином, професори школе, ђаци и запослени у Парку природе "Голија" заједничким трудом извели су следеће радове: кошење партерног травњака, сакупљање лишћа, окопавање, прихрањивање и орезивање садница, садњу нових садница, уређење и уклањање шибља око манастирске порте, као и рашчишћавање и уређења терена стазе до Петровог крша.
Сарадња на овом пројекту започела је пре неколико година уз благослов манастира Градац и сагласност Републичког завода за заштиту споменика културе. Овога пута у акцији су учествовали игуманија Нина са сестринством и радницима манастира, представници ЈП "Србијашуме", ПП "Голија" - Раде Вранић, Драгољуб Шеклер и Милорад Миленковић, радници ШГ "Шумарство" Рашка, прфесори Шумарске школе из Краљева - Стојана Кочовић, Виолета Јордовић, Драгојла Рољевић, Светлана Јовановић, Миљан Ђуровић и Предраг Цветковић.
Одговорност према заштити природе и њеном очувању показали су и ђаци са смера техничар за Пејзажну архитектуру (I-5) и Шумарски техничар (II-3), без чијих вредних руку све ово не би било могуће реализовати. Они настављају оно што већ годинама раде генерације ђака Средње шумарске школе из Краљева заједно са својим професорима.